رژیم غذایی همستر معمولاً همسترها اولین تجربه کودکان با حیوان خانگی هستند. اما باید توجه داشت که همسترها به آسانی آسیب میبینند و با کمترین بیتوجهی جان خود را از دست میدهند. رژیم غذایی همستر ها اهمیت ویژهای دارد زیرا این جانوران ظریف و کوچک به آسانی مسموم میشوند.
نیازهای تغذیهای همسترها:
آب تمیز و تازه باید همیشه در دسترس باشد. بطری آب را هر روز چک کنید تا نشتی یا گرفتگی نداشته باشد. آب همسترها باید بطور مرتب تعویض شود و بطری و نازل آنها برای جلوگیری از آلودگی تمیز گردد. ترجیحاً آب با لولههای بدون سوپاپ در اختیار جانور قرار بگیرد زیرا همسترها قدرت مکش کافی برای غلبه بر مقاومت جریان آب در لولههای «سوپاپ دار» معمول را ندارند. لوله مکش باید قطر کمی داشته باشد، لولههای با گلوگاه از لولههایی که یک مانع مکانیکی دارند بهتر هستند. این نکته می تواند برای همسترهای کوچک، مسن یا بیمار اهمیت خاصی داشته باشد.
یک رژیم غذایی همستر با کیفیت و متعادل حاوی تمام مواد غذائی و معدنی ضروری مانند یک پِلت با ترکیب مناسب یا ترکیبی از دانههای مختلف برای تامین نیازهای بیولوژیک این جانوران ظریف ضروری است. ترکیب پِلتهای موجود در بازار با هدف تامین همین نیازها تنظیم شدهاند. همسترها معمولاً ترکیبی از دانهها/غلات/ لارو حشرات و حشرات بزرگتر (مانند جرجیرک) را میخورند. غذای آنها باید در بشقابهای تخت یا بطور مستقیم در کف قفس ریخته شود. اگر غذا را در بشقاب میریزید، انتظار داشته باشید که که بشقاب را برگردانند تا محتویات آن را به محل ذخیره غذائی خود ببرند. آنها غذا را در کیسههای کوچک اطراف دهان خود حمل میکنند و دوست دارند در حالت نشسته تکههای غذا را با دست گرفته و بجوند.
رژیم غذایی همستر
تنوع اهمیت خاصی در رژیم غذائی آنها دارد، مقدار اندکی سبزیجات (ریشه تمیز سبزیجات) یا قطعات میوههائی مانند سیب را می توان به رژیم غذائی آنها افزود اما انگور یا ریواس میتواند برای این جوندگان مسمومیت بدنبال داشته باشد.
غذاهای مرطوب یا پودری را تنها با مجوز دامپزشک به آنها بدهید زیرا میتوانند باعث مشکلات دندان شوند. بعلاوه تمیز کردن غذای مرطوب از کف قفس دشوار است و امکان رشد باکتریها و کپکزدگی را بدنبال دارد. اگر یک همستر بخاطر بیماری به غذای مرطوب نیاز دارد، باید تمام آثار و پسماندهای غذا دوبار در روز از کف قفس پاک شوند. تغییرات ناگهانی رژیم غذائی یا غذای مانده میتواند سیستم گوارشی آنها را به شدت ملتهب کند.
دست آخر اینکه باید مقدار آب و غذای روزانه همستر را کنترل کرد. کاهش مقدار غذای مصرفی باعث شل شدن مدفوع یا خیس شدن دم حیوان میشود. در این صورت باید بلافاصله به دامپزشک مراجعه کنید.